Kosár: üres
Facebook Skype Mail

A Szélesség, Profilarány, Átmérő mezők kitöltése kötelező!
X

Szélesség
Profilarány
Átmérő
Defekttürő
Terhelés
Sebesség
Évszak:
Márka:
Tipus:

Minden, amit a TPMS-ről tudni kell

 

A TPMS (Abroncsnyomás-ellenőrző rendszer) célja, hogy folyamatosan monitorozza a nyomást a jármű abroncsaiban, valós időben küldve adatokat a fedélzeti számítógépre, a vezetőnek. A prémium jármű kategóriában már jóideje teret nyert ez a biztonsági rendszer, azonban az EU egyik rendelete alapján 2014. november 1-től minden újonnan forgalomba helyezett gépjárműt fel kell szerelni TPMS rendszerrel.

 

TPMS
 
 
 

Miért fontos a megfelelő nyomás az abroncsokban?


A rendszeresen ellenőrzött abroncsnyomás nélkülözhetetlen a biztonságos vezetéshez, nem beszélve arról, hogy a nem megfelelő nyomáson történő használat növeli az autó fogyasztását és felgyorsítja a szabálytalan gumikopást!


A TPMS előnye, hogy segítségével folyamatosan ellenőrizhető a keréknyomás, ezáltal:


  • Jobb abroncs-élettartamot érhetünk el

  • A megfelelő nyomással nagyobb biztonság az úton

  • Megelőzhető a nagyobb tüzelőanyag-fogyasztás

Mikor figyelmeztet még a folyamatos visszajelzés mellett a TPMS rendszer?

 

  • Rövid időintervallumon belüli nagymértékű nyomásvesztés esetén jelez

  • Folyamatosan fennálló nyomásvesztés esetén

 

Ezen információkat vezeték nélkül továbbítja a vezérlőegységbe, az eltérő értékeknél pedig hibalámpa gyújtásával figyelmeztet. Az autógyártók két módszerrel építhetik ki ezt a visszajelző rendszert az új járművekben:

 

Indirekt TPMS: Nem alkalmaz külön szenzorokat, az autó ABS keréksebesség-szenzorok jeleiből állapítja meg a guminyomás értékét.

Direkt TPMS: A keréknyomást nyomásérzékelő szenzorokkal állapítja meg külön-külön abroncsonként.

 

A direkt rendszerek általában gyorsabb, pontosabb adatokat küldenek.

További előnye a direkt rendszereknek hogy álló jármű esetén is mérhető adatot küld, valamint nem igényel újrakalibrálást ha változik a keréknyomás.

A kalibrálás során minden egyes szenzor külön ID-val látnak el, a TPMS szenzorokat pedig az adott autóhoz kell beprogramozni.

 

A gumi szerelése esetén különös körültekintéssel kell eljárni a szenzorok miatt, pl. ügyelni kell a szelep pozíciójára is.

A Nord-Frank autószerviznél biztosítjuk a TPMS rendszerek professzionális szerelését, karbantartását, illesztését, kalibrálását. Amennyiben további kérdése van az abroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel kapcsolatban, forduljon hozzánk bátran!

TPMS kalibralas

 

Elérhetőségünk:

06 52/503-410

06 52/21-21-22